Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ετεροχρονισμένα !!!

Γεια σας, γεια σας ....
Αν και μπήκε το Καλοκαίρι, εγώ θα σας δείξω φωτογραφίες από Πασχαλινή απόδραση στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αμύνταιο, αφού τώρα κατάφερα να μπορώ να τις ανεβάσω..
Παρόλο που ο καιρός είχε ήδη φτιάξει, ταξιδεύοντας είδαμε και χιόνι !!


Μία πολύ ωραία βόλτα μετά  το γαστριμαργικό όργιο του Πάσχα, ήταν στον Άγ. Παντελεήμονα που απέχει περίπου ένα τέταρτο από το Αμύνταιο, στη λίμνη Βεγορίτιδα που είναι πραγματικά φανταστική !!!

΄


Υπάρχει εξέδρα στη λίμνη που την περπατάς αρκετά ...


Στην άκρη της εξέδρας που βλέπει στη στεριά, υπάρχει ένα πανέμορφο άγαλμα ενός ψαρά, που όπως μάθαμε απ τους ντόπιους, είναι ο ανεκπλήρωτος έρωτας μίας κοπέλας που δεν την άφησαν οι δικοί της να τον παντρευτεί και αφού πήγε στο εξωτερικό και σπούδασε σε σχολή καλών τεχνών, όταν γύρισε στο χωριό της, έφτιαξε το άγαλμα αυτό που είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης και στην αρχή που το βλέπεις  μπερδεύεσαι νομίζοντας ότι είναι αληθινός άνθρωπος. Και ο ψαράς και η κυρία πια, ζουν και μένουν εκεί. Στο κομμάτι της εξέδρας που είναι το άγαλμα δεν υπάρχει πρόσβαση για λόγους ασφαλείας βέβαια..


Υπάρχουν αρκετές βάρκες παροπλισμένες και μη, και βέβαια ψαράδες για το γνωστό ψάρι της λίμνης το γριβάδι...

΄


Και μετά τη βόλτα στη λίμνη, ώρα για ένα καφεδάκι σε γνωστό τοπικό καφέ με θέα στη λίμνη, που ο διάκοσμος ήταν για φωτογράφιση και εννοείται δεν έχασα την ευκαιρία !!!






Και βέβαια μία απίθανη ποικιλία από ότι μπορείτε να φανταστείτε φτιαγμένο με πιπεριές Φλωρίνης και βέβαια δεν αντιστάθηκα, ειδικά στις μουστοπιπεριές που είναι ψητές πιπεριές με μούστο. 



Ήταν πραγματικά μία αξέχαστη βόλτα που είναι σίγουρο ότι θα την ξανακάνω ευχαρίστως.
Σας χαιρετώ λοιπόν μ αυτές τις εικόνες και θα τα ξαναπούμε ....

21 σχόλια:

  1. Μας ταξίδεψες και πάλι όμορφα και συναρπαστικά με τις φωτό και τις περιγραφές σου....αυτές οι μουστοπιπεριές πρέπει να ήτανε ιδιαίτερα γευστικές....Εύχομαι να ξαναπάς σ΄αυτά τα πανέμορφα μέρη της πατρίδας μας...Φιίάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ όμορφα μέρη η πατρίδα μας!! Εκείνο που μου άρεσε πιο πολύ ήταν η διακόσμηση του τοπικού καφέ, και οι πιπεριές που κρέμονται από παντού!!! Να είσαι καλά να ξαναπάς Ράνια μου. Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφες φώτο...και αξίζει κανείς να επισκεφτεί όποτε μπορεί κάθε περιοχή της χώρας. Κοίτα τώρα πόσα όμορφα είδες και μας μετέφερες...
    Να περνάς πάντα καλά Ράνια μου
    Καλό γλυκό σου μήνα
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρθες τόσο κοντά μας Ράνια μου;
    Άντε και στη Θεσσαλονίκη την επόμενη φορά.
    Με τις φωτογραφίες και την ξενάγηση μου άνοιξες την όρεξη για μια βόλτα στο Αμύνταιο .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Trop bien cette jolie promenade en photos, merci, bonne nuit, bizzzzz
    Corinne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχες οι φωτογραφίες από το ταξίδι σου Ράνια μου!
    Αυτές με τις μισοβυθισμένες βάρκες είναι πολύ ατμοσφαιρικές!!! Φαντάζομαι και τις γεύσεις των φαγητών με τις περίφημες πιπεριές!
    Μας ταξίδεψες μιά χαρά σ'αυτά τα όμορφα μέρη και πολύ καλά έκανες, έστω και με καθυστέρηση.
    Φιλιά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ομορφα μέρη έχει η πατριδα μας Ρανια μου και εσυ μια απο τους τυχερους που το απολαυσες στην βολτα σου.. παντα να σου δινονταοι τετοιες ευκαιρίες φιλη μου πολύ ομορφες οι φωτογραφίες σου.
    Να περνας καλα και να εχεις ενα ομορφο μηνα καλως όρισες ...φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ταξίδια σε όμορφα μέρη είναι πάντα επίκαιρα Ράνια μου!
    Πολύ όμορφη κι αυτή η γωνιά της πατρίδας μας! Ευτυχώς που η ιστορία του ζευγαριού είχε καλό τελος, στην αρχή φοβήθηκα μήπως επεσαν στηλίμνη...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία εκδρομή έκανες Ρανια μου. Υπέροχο τοπίο όμορφη η λίμνη και τα προϊόντα της περιοχής φαντάζομαι θα ήταν πεντανοστημα. Ωραία μας ταξιδέψει! !!!Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετεροχρονισμένα και εγώ, σου εκφράζω το θαυμασμό μου για τις ωραίες φωτογραφίες. Μου άρεσε η ιστορία του ερωτευμένου ζευγαριού, γιατί για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δύναμη της αγάπης κάνει θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποτέ δεν είναι αργά για να απολαύσουμε τόσο όμορφες φωτογραφίες, Ράνια μου. Καλό μήνα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ράνια μου πέρασα να πω μια καλημέρα πριν φύγω. Οι φωτογραφίες πανέμορφες, φυσικές, εμένα αργά μου ήρθε η μανία να τραβώ φωτογραφίες, τότε στη σχολή το..έσκαγα από το μάθημα..καλά να πάθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μας ταξίδεψες με πανέμορφα μέρη Ρανια μου!
    Εκπληκτικες όλες οι φωτογραφίες σου!
    Δεν εχω επισκεφτεί αυτά τα μέρη,και πολυ θα ήθελα!
    Καλο μηνα και Καλο Φθινόπωρο!Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. The incredible variety of what you can imagine, with Florin's pepper and, of course, I did not resist, especially in the musicipes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως και το καλοκαιράκι που είδα και πάλι τις υπέροχες φωτογραφίες σου και τώρα, τα ίδια όμορφα συναισθήματα μου ξύπνησες, Ράνια μου!
    Η ομορφιά είναι υπεράνω εποχής!
    Σε φιλώ πολύυυυ, κορίτσι μου! Να είσαι καλά πάντα!
    Καλό Φθινόπωρο!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλά να είσαι να πηγαίνεις στα ωραία... καλόν Χειμώνα... με υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Ράνια είμαι η Μαρία Πλατάκη Ακολουθώ το blog σου Το δικό μου είναι το Travel in litterature

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να γίνω μέλος, αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερα.... αν μπορείς πες μου επίσης αν είσαι η Πλατάκη που γνωρίζω απ τα Εξάρχεια .... σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Ράνια με ακολουθείς στο google+ Πάτα μια ανάρτηση Δεν είμαι από Εξάρχεια Μένω Χολαργό Μπορεί όμως να είναι συγγενής μου Δεν είμαι σίγουρη Σ΄ ευχαριστώ

      Διαγραφή