Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αποχαιρετώντας το Καλοκαίρι !!!

  Αγαπητή γειτονιά, 

  Ίσα που προλαβαίνω, πάνω στην εκπνοή του Αυγούστου να κάνω μία ανάρτηση καλοκαιρινή !!!!

  Πρώτα απ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω θερμά μια καλή φίλη από Θεσσαλονίκη, την οποία δεν γνωρίζω καθόλου, αλλά επειδή είδε ότι έχω συλλογή από κούκλες με ενδυμασίες μου έστειλε 2 κουκλάκια αδελφάκια αγορασμένα στην Ιρλανδία !!!!! Τις κούκλες συνόδευε και μία πολύ όμορφη κάρτα, με πολύ κολακευτικά λόγια για το blog μου .... Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!




SAMPLERS !!!!!


  Έφτασαν στα χέρια μου 2 πολύ παλαιά και πανέμορφα Samples (με Ελληνικό αλφάβητο) για να τα ξεσηκώσω ....... Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες με πολύ αγάπη στην Κλαυδία του blog
Κάτω από την Ακρόπολη ( http://katoapotinakropoli.blogspot.gr/ )γιατί ξέρω ότι έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο θέμα αυτό !!!!!

- Το 1ο είναι από Αθήνα και είναι από τη γιαγιά της φίλης μου Γιάννας !!!!



- Το 2ο από Βροντάδο Χίου, μου το έδωσε η καινούργια κουμπάρα-μαμά και την ευχαριστώ που 
   το έφερε από τη Χίο για μένα !!!!!



  Όπως καταλαβαίνετε με περιμένει πολύ δουλειά, αλλά πολύ ευχάριστη !!!!

 Καλοκαιρινές εικόνες !!!!!


  Ένα μεγάλο καράβι φτιαγμένο με θαλασσόξυλα γιατί το χρειάστηκε η μία κόρη για εκδήλωση σε θέατρο και έπρεπε να φαίνεται καλά από μακριά .... έτσι λοιπόν επιστρατεύτηκαν όλα τα μεγάλα κομμάτια που διαθέταμε, πανιά, σχοινιά κλπ, και είχε επιτυχία στην εκδήλωση !!




  Το κάδρο αυτό σε μουσαμά υπήρχε κάπου ξεχασμένο και μια και έπεσε στα χέρια μας και μία μπομπονιέρα - καραβάκι, το κόλλησα επάνω για να βρει μία θέση στο μπάνιο μου .......




  το οποίο διαθέτει μία σεβαστή συλλογή από κοχύλια ------




 Σελιδοδείκτες !!!!


  Και για να μην ξεχνάμε και τις μεγάλες μας αγάπες, ένας σελιδοδείκτης για ένα πολύ 
όμορφο βιβλίο !!!


  Αυτά προς το παρόν αγαπητοί φίλοι, σας χαιρετώ !!!!!!!!!

43 σχόλια:

  1. Μου αρέσει sampler σας! Φαίνεται τόσο όμορφη!
    Κούκλες είναι τόσο χαριτωμένα, καθώς και τα πλοία!
    Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα όλα σου, Ράνια μου!!! Να χαρείς το δώρο, που εμπλούτισε την συλλογή σου! Όμορφες εικόνες τα κοχύλια και τα καραβάκια για να αποχαιρετήσεις το Καλοκαίρι :)) Να είσαι καλά γλυκιά μου! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το συζητώ , οι κουκλίτσες παν΄έμορφες αλλά εκείνο που ερωτεύτηκα πραγματικά είναι τα παλιά samles μοναδικά και ανεκτίμητα !!! Τα κοχύλια επίσης λατρεία μοναδικά !!! Ράνια μου στο mail σου εδώ και καιρό σου έχω στείλει το εκκλησάκι που φιλοτέχνησε ο Μυταράς !!! Το είδες !!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξετρελάθηκα με τα παλιά Ελληνικά samplers, Ράνια - είναι πολύ σπάνια και ανεκτίμητης αξίας !!!!! Τα κοχύλια σου και ο σελιδοδείκτης εξαιρετικά !!!!!
    Να χαίρεσαι τις όμορφες κουκλίτσες σου !!!!!
    Πολλά φιλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ράνια μου με κατασυγκίνησες με την αφιέρωσή σου !!! Τα samplers ονειρεμένα, υπέροχα,τα λάτρεψα....θα μπορούσες να τα φωτοτυπήσεις και να έχω κι εγώ ένα αντίγραφο;;;;; Σκοπεύω να συναντηθώ με τη Δ/ντρια του Ιδρύματος Λαογραφικών Ερευνών για να δούμε πως μπορούμε να αντιγράψουμε και να αναδείξουμε παλιά samplers, θα χαρώ να ανακαλύψουμε τέτοιους θησαυρούς κρυμμένους σε σεντούκια και ξεχασμένους, εγώ διέσωσα ένα παρόμοιο, μια γνωστή φίλης το βρήκε από την πεθερά της και το είχε για πέταμα....(θα σου το φωτοτυπήσω αν θέλεις) Ονειρεύομαι μία έκθεση αφιερωμένη σ΄αυτά τα κεντήματα και θα ήθελα τη γνώμη σου όπως και της Νίκης, της Νάσιας, κι όποιας άλλης παθιασμένης με τα παλιά εργόχειρα....(Προτείνω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε επι του θέματος....)..Το καραβάκι και τα κοχύλια σου πανέμορφα, τα κουκλάκια ανεκτίμητο δώρο και ο σελιδοδείκτης εξαιρετικός !!!!Φιλάκιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία, ξέρεις ότι είμαι μέσα σε οτιδήποτε αφορά το κέντημα !!
      Θα σου εξασφαλίσω αντίγραφα και ευχαρίστως να μου δώσεις κι εσύ από το δικό σου. Όποτε θες κανόνισε συνάντηση και θα έρθω τρέχοντας. Θα τα πούμε. Σε φιλώ !!!!!

      Διαγραφή
  6. Απο τι να πρωτοξεκινήσω?!Ολα είναι ενα κι ενα διαλεχτα!!!
    Πολυ ιδιαιτερα τα δωρακια σου αλλα και οι δημιουργιες σου δεν πανε πισω!!
    Πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι γλυκο να σαγαπουν κ να σου το λενεεεεεεεεεεεε......!!!!!!!!! αντε λοιπον να ξεκινησουμε δυναμικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχα όλα!!! Όμως τα samplers με εντυπωσίασαν περισσότερο. Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν τέτοια πολύτιμα και γεμάτα αναμνήσεις εργόχειρα αναδεικνύονται και δεν χάνονται. Καλό φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Ράνια μου!!Τί όμορφα πού είναι τά παλαιά Ελληνικά samplers,μοναδικά έργα τέχνης!!Νά χαρείς τά πανέμορφα δωράκια σου!!Τίς κούκλες τίς λάτρεψα!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. °º。✿⊱
    Tudo muito lindo, o que mais gostei foi das conchas do mar.

    Bom domingo!
    ¸.•°♪♬♫º° Ótima semana!
    Beijinhos .¸.♬♫º°
    。✿✿彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφη και πλούσια ανάρτηση! Να χαίρεσαι τα δωράκια σου! Οι δημιουργίες είναι όλες φανταστικές!! Και οι σελιδοδείκτες, και το καραβάκι, όλα! Καλή συνέχεια εύχομαι με όμορφες δημιουργίες! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ράνια μου όλες οι δημιουργίες σου είναι υπέροχες ,το καράβι η συλλογή σου απο κοχύλια πανέμορφη! μα και τα παλιά κεντήματαείναι έργα τέχνης που δέν πρέπει να χαθούν ΄.Εύχομαι καλη συνεχεια και καλο μήνα!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, καλό μήνα , καλή εβδομάδα..όλα όμορφα και δημιουργικά.Τι να πρωτοδω και τι να πρωτοθαυμάσω..όλα υπέροχα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταπληκτικά όλα Ράνια μου!
    Λάτρεψα το καράβι ( δεν έχω τολμήσει ποτέ να φτιάξω και θαυμάζω πολύ όσες το κάνετε)!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ολα ειναι πανεμορφα!! κι εγω κολλησα στο καραβι. πολυ θα ηθελα να μπορουσα να φτιαξω κατι παρομοιο αλλα ειναι ακομα πολυ τολμηρο το εγχειρημα για μενα! οι κουκλιτσες πολυ γλυκες φατσουλες και γνωριμες! εχει η αδερφη μου παρομοιες μονο που εκεινες ειναι καθιστες για να μην πεφτουν. στο μονο που μπορω να συναγωνιστω ειναι τελικα τα κοχυλια, που τα λατρευω και εχω μπολικα!! καλο μας μηνα και δημιουργικο!

    μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με γεια όλα Ράνια!!! Το καράβι από θαλασσόξυλα, υπέροχο! Το ίδιο και οι διακοσμητικές πινελιές στο μπάνιο σου! Καλά να περνάς & καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα πανέμορφα αλλά το καραβάκι με ξετρέλανε !!!!! Καλό μήνα Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρανια μου χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν τα κουκλακια. κι εγω μολις σημερα ελαβα το γραμμα σου και ξετρελαθηκα με το σελιδοδεικτη!!! ηταν πανεμορφος και τοσο χρησιμος σε μενα :-) καλα για τις καινουριες δημιουργιες δεν εχω λογια! η μια καλυτερη απο την αλλη!

    φιλια πολλα
    χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό μήνα Ράνια μου!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά πράγματα μας έδειξες και όλα πανέμορφα!!!!!!!!!!!!
    Πολύ όμορφα και τα κουκλάκια σου και συγκινητικό που σε σκέφτηκε η φίλη!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχα τα παλιά samplers, Ράνια μου!!!! Θησαυροί!!!!!'Oταν λες πως σε περιμένει πολλή δουλειά, υποθέτω ότι θα τα αντιγράψεις για να τα κεντήσεις κι εσύ. Θα περιμένω να τα θαυμάσω! Το καράβι σας έγινε πολύ όμορφο, όπως και το πινακάκι που έφτιαξες για το 'κοχυλένιο' μπάνιο σου! Να χαρείς και τα νέα σου κουκλάκια!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εργα τέχνης τα samplers, Ράνια! Τα κουκλάκια σου όμορφες φατσούλες, το ξύλινο καράβι ταξιδιάρικο , τα κοχύλια σου μυρίζουν θάλασσα !! Ολα είναι υπέροχα!! Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και ένα γλυκό φθινόπωρο να'χεις σου εύχομαι! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα είναι όμορφα αλλά το ξύλινο καραβάκι είναι καταπληκτικό! Το ίδιο και τα κοχύλια σου! Καλό μήνα και πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Thank you for your lovely comments regarding my samplers. Your samplers are lovely. I have been to Greece twice :). It's a lovely country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλώς ήρθες κι εσύ πίσω στην blogογειτονιά . Το καλοκαίρι σου γεμάτο από όμορφες εικόνες και δημιουργίες . Καλό μήνα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι κι αν τέλειωσε το Καλοκαιρακι Ρανια μου ακομα οι γεύσεις του ειναι νωπές.. και κατα τα φαινόμενα θα μας κανουν συντροφια στις κρύες μέρες του χειμώνα...χι.χι. όλα όσα θα μας το θυμήζουν καραβάκια κοχύλια.. θα είναι εκεί να σου το θυμήζουν..μου έρεσαι π[αρα πολύ το καραβάκι με τα θαλασσόξυλα.. τέλειο !!!! όσο για τα όμορφα κεντημενα δώρακια σου .. δεν ήξερα οτι τα λενε έτσι.. σιγουρα σε χαροποίησαν .. γιατί ειναι αυτό που αγαπας να κανεις.. οι κουκλίτσες ειναι πανέμορφες .. κάποτε είχα και εγώ μερικες .. με το περσαμ των χρώνων χάθηκαν να είσαι καλα και παντα χαρούμενη σου ευχωμαι .. να έχεις ενα όμορφο Φθινόπωρο φιλη μου.. Φιλακιααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Un bordado precioso y unas fotos maravillosas.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Tes samplers sont un vrai trésor. Ils sont beaux, ils sont anciens et il est si émouvant de penser aux mains qui les ont brodés jour après jour!
    Quelle belle collection de coquillages dans ta salle de bain que vient compléter ton petit cadre. On doit se sentir bien dans cette pièce toute imprégnée de la mer!
    Beau mois de septembre à toi Rania. Bises.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι να πρωτοσχολιάσω! Όλα τα δώρα τόσο όμορφα, οι σελιδοδείκτες εντυπωσιακοί και οι εικόνες από το καλοκαίρι μου άρεσαν πολύ! Καλό Φθινόπωρο με πολλές δημιουργίες! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλό και όμορφο φθινόπωρο με πολλές δημιουργίες να έχεις. Τα έργα σου υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Magnifiques samplers ! J'ai passé un agréable moment en visitant votre joli blog. Merci pour votre passage et votre gentil mot. Bises

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ράνια μου σου εύχομαι καλό και δημιουργικό φθινόπωρο να έχεις!!!Είναι όλα πανέμορφα!!!Μπράβο!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πανέμορφη ανάρτηση αποχαιρετισμού του καλοκαιριού με κοχύλια και ταξιδιάρικα καραβάκια!τα παλαιά κεντήματα συναρπαστικά είναι η αδυναμία μου!Γλυκό φθινόπωρο σου εύχομαι Ράνια μου γλυκιά και σου στέλνω άπειρα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Υπέροχο το καράβι σου όπως και το καδράκι το οποίο νομίζω δένει ιδανικά με τα κοχύλια στο μπάνιο σου! Καλό φθινόπωρο με πολλές όμορφες δημιουργίες! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα Ράνια! Επισκέπτομαι πρώτη φορά το μπλογκ σου και μου αρέσει πολύ! Το καράβι για το θέατρο και οι κούκλες από την Ιρλανδία "κλέβουν την παράσταση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οντως σε περιμένει πολύ δουλειά αλλά ξέροντας την αγάπη σου για το κέντημα θα είναι ξεκούραστη και ευχάριστη.
    Οι δημιουργίες σου πολύ όμορφες. το καράβι έργο τέχνης.
    Καλό φθινόπωρο
    Φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Hola amiga. Que bonitos los muñecos y la tarjeta. Pero el bordado es impresionante. para guardarlo con mucho cariño siempre.
    Besos desde Dúrcal - España.
    Rosana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Unos trabajos preciosos, los muñecos son divinos pero el bordado me ha encantado.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το καράβι καταπληκτικό! Οτι πρέπει για να το στολίσετε τα Χριστούγεννα που ερχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή