Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

1η πανελλήνια έκθεση δειγματολογίων !!!!!

 Πραγματοποιήθηκε και με μεγάλη επιτυχία η πρώτη πανελλήνια έκθεση κεντημένων δειγματολογίων στον εκθεσιακό χώρο της Ηλιούπολης. Όλα τα έργα ήταν εξαιρετικά. Την έκθεση προλόγισε η αγαπητή σε όλους μας Κλαυδία και στη συνέχεια η λαογράφος κ. Καμηλάκη. Να μη γράφω πολλά, να σας δείξω φωτογραφίες για να πάρετε μία γεύση, όσες δεν ήσασταν παρούσες !!!!

























Την βραδιά των εγκαινών έκλεψαν με την παρουσία τους και οι κόρες δύο φιλενάδων ......η Ευγενία, κόρη της Ράνιας Πέχα που μας απήγγειλε το ποίημα του Κώστα Κρυστάλλη "το κέντημα του μαντηλιού" και η Φαίδρα, κόρη της Μαρίας Σπαντιδάκη που την συνόδευσε εκπληκτικά με το σαντούρι της !!!!!


 

Και μία εξέχουσα προσωπικότητα που μας έκανε την τιμή  να επισκεφτεί την έκθεση, η διάσημη σοπράνο κ. Σόνια Θεοδωρίδου, λάτρης του κεντήματος !!!!



Να μην σας κουράζω άλλο γιατί θα μπορούσα να βάζω φωτογραφίες ακόμα πολλές, αλλά πάντως πήρατε μία γεύση της καταπληκτικής αυτής έκθεσης που πραγματικά μας ενθουσίασε και ελπίζουμε να έχει και συνέχεια κυρίως για να εκτιμήσουν οι νεώτερες γενιές την τέχνη του κεντήματος !!!!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.......θα τα ξαναπούμε ...

9 σχόλια:

  1. Ωωω Ράνια μου πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί να θαυμάσω από κοντά όλα αυτα τα ανεκτίμητα αριστουργήματα!
    Τυχερές όσες βρεθήκατε εκεί και κάποιες γνωριστήκατε από κοντά!
    Δεν μας μας γράφεις όμως ποια είναι τα δυο όμορφα ξανθά κορίτσια που είναι μαζί στην φωτογραφία; 😊
    Πολύ ωραίες πρωτοβουλίες αυτες φίλη μου μπράβο σε όλες σας και στην Κλαυδία για την ιδέα και την προσπάθεια.
    Να είσαι καλά και σε άλλα με το καλό Ράνια μου φιλιαααα...😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ρούλα, η αριστερή με το μαύρο μαντήλι είναι η αφεντιά μου και η δεξιά με το κόκκινο είναι η Πόπη αλλά δεν έχει μπλογκ....σ ευχαριστώ για την επίσκεψη και πάντα για τα καλά σου λόγια !!!! Φιλιά !!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια όλα!!! Και όχι μόνο για έκθεση, αλλά και για σπίτι, πολύ
    θα τα τιμούσα! 😉😊 Πάντα τέτοια Ράνια μου! Σε φιλώ γλυκά
    🎄🧡💚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΆ με υγεία, αγάπη και όλα τα όμορφά της να φέρει στην οικογένεια σου Ράνια μου...κούκλα είσαι πάντως να τα λέμε αυτά!! την αγάπη μου φιλιάαα! 🧡🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή