Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινές εικόνες

Γεια σας φίλοι μου !!!!

Χαρακτηριστική εικόνα του Φθινοπώρου είναι οι κολοκύθες.
Και βέβαια όταν είναι και έργα τέχνης, είναι ακόμα ωραιώτερες !!!!!


Τις συγκεκριμένες κολοκύθες-κούκλες τις αγόρασα σε ένα παζάρι στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από έναν κύριο και είναι πραγματικά καταπληκτικές !!!
Δείτε τες και μία-μία ...



Δυστυχώς δεν κράτησα στοιχεία του κυρίου αυτού, αλλά ελπίζω να τον ξαναπετύχω.

Και τώρα, περί μαγειρικής ο λόγος.

Συνταγή

Θέλω να σας δείξω μία συνταγή για σαρδέλες που φτιάχνω σε εφημερίδα και είναι ότι πρέπει για μεζεδάκι ούζου, τσίπουρου ή και φαγητού σκέτες ή συνοδεία σε όσπρια.
Στρώνουμε 3-4 φύλλα εφημερίδας, από πάνω χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό.
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι και εντόσθια και χωρίς να τις πλύνουμε τις αραδιάζουμε επάνω στο αλάτι και τις αλατίζουμε. Μπορούμε να βάλουμε και δεύτερη σειρά.


Μόλις τελειώσουμε και αλατίσουμε και τη δεύτερη σειρά πάντα με αλάτι χοντρό, ξαναβάζουμε από πάνω χαρτί κουζίνας (και αυτό για να μην έρχονται σε άμεση επαφή με την εφημερίδα) τις διπλώνουμε σαν καραμέλα και τις κρεμάμε έξω όπου μπορούμε αρκεί να μην βρέχονται 


Τις αφήνουμε εκεί ένα εικοσιτετράωρο ακριβώς, όχι πάρα πάνω γιατί σκληραίνουν. Τις ανοίγουμε και αρχίζουμε να τις ξεκοκκαλίζουμε και να παίρνουμε μόνον τα φιλετάκια. Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει 2 λεκανάκια με ξύδι και τοποθετούμε τα φιλετάκια μια στο ένα λεκανάκι και στη συνέχεια στο άλλο.


Αφού τελειώσουμε και με το δεύτερο ξέπλυμα τις τοποθετούμε σε μπώλ που να κλείνει, τις σκεπάζουμε με λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο γιατί δεν παγώνει και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Είναι έτοιμες για κατανάλωση. Μην τις φοβάστε καθόλου, δεν έχει μείνει καθόλου αλάτι, αντιθέτως είναι ξυδάτες. 


Καλή επιτυχία σε όσους τις φτιάξουν και καλή όρεξη !!!!!

Γκράφιτι


Και για να μην ξεφύγω απ το θέμα να σας δείξω μερικά γκράφιτι που έχουν φτιάξει καλλιτέχνες στα ρολά ενός σούπερ μάρκετ που βρίσκεται πίσω απ το Πολυτεχνείο και έχει σχετικά θέματα με σούπερ-ήρωες !!!






Δημιουργίες


Και θα κλείσω αυτή την ανάρτηση δείχνοντάς σας μία ανθοδέσμη που μου έφτιαξε μία ξαδέρφη με το γνωστό περδικόχορτο, του οποίου τις άκρες έχει στολίσει με γυαλιστερά χαρτάκια από σοκολατάκια !!  Από κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό !!!


Την χαρίζω κι εγώ με τη σειρά μου σε όλους εσάς που με τιμάτε παρακολουθώντας το μπλόγκ μου και μου αφήνετε τόσο όμορφα σχόλια !!!!!!!!!!!!!!!!

Καλό Φθινόπωρο φίλοι μου !!!!!

29 σχόλια:

  1. Ράνια μου την συνταγή σου θα την τιμήσω όταν θα έχω ουζοσυγκέντρωση, αν και εγώ με τις σαρδέλες έχουμε...τσακωθεί. Οι κολοκύθες υπέροχες και αν δεν το έγραφες δεν θα καταλάβαινα ότι είναι κολοκύθες, όσο για τα γκράφιτι τα λατρεύω.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σου , Ράνια !!!!!
    Σήμερα ξετρελάθηκα με τις κολοκύθες !!!!!!!
    Τις σαρδέλλες θα τις φτιάξω οπωσδήποτε - εξαιρετική ιδέα , ευχαριστούμε !!!!!!!
    Τα γκράφιτυ απο τα πιο όμορφα που έχω δει - θα τολμούσα να τα χαρακτηρίσω έργα τέχνης !!!!!!!
    πολλά φιλιά
    Καλό φθινόπωρο !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κολοκύθες σου Ράνια είναι καταπληκτικές ,μπράβο του κυρίου που τις έφτιαξε !Την συνταγή σου δε ,θα την τιμήσω σίγουρα επειδή πάντα τσιμπούσαμε σε ουζάκι τον μεζέ αυτόν αλλά δεν τόλμησα να το φτιάξω .Οι οδηγίες σου είναι απλές και κατανοητές και θα με διευκολύνουν πολύ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ράνια μου, οι κολοκυθοκουκλίτσες σου είναι ΟΝΕΙΡΟ!!!
    Μπορώ να τις χαζεύω με τις ώρες! Μπράβο, βρε κορίτσι μου! Έσκισες!!!
    Ελπίζω να τον ξαναβρεις τον κύριο γιατί σίγουρα σου πηγαίνει πολύ και αυτό το "υλικό"!!!
    --Τις σαρδελίτσες θα τις προσπεράσω, (εγώ και τα πλάσματα της θάλασσας δεν.. ... ...!), αλλά θα φωνάξω τη μαμά πιο μετά να τις δει!--
    ;-)
    Καλά, τα γκράφιτι που μας δείχνεις κάθε φορά είναι υπέροχα! Αλλάζει όλη η όψη του κτηρίου αν είναι όμορφα φτιαγμένα!
    Σε φιλώ πολύύύ και σου στέλνω όλη μου την αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tes poupées coloquintes sont très jolies et très originales à la fois. On trouve souvent des coloquintes décorées mais celles-ci sont vraiment particulièrement réussies, elles ont un petit je ne sais quoi de moderne!
    Pour les sardines, désolée, mais ce ne sont pas mes copines!!
    Quant aux graffitis, tu as l'art de trouver ceux que font de véritables artistes. C'est vraiment l'art qui descend dans la rue.
    Je te souhaite un bel automne cher Rania!
    Bisous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικά περιεκτική και ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου Ράνια μου, οι κουκλίτσες κολοκύθες απίστευτα όμορφες με ξετρελάνανε όπως και ο ουζομεζές που τόσο αναλυτικά μας περιέγραψες.....Τα γκράφιτι καταπληκτικά όπως και οι φωτογραφίες σου. Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. J'ai adoré les deux poupées faite avec les calebasses !!!! Elles sont adorables !!! Le bouquet est aussi très beau !!!
    Bonne journée !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι απιθανες κολοκυθοκουκλιτσες Ρανια μου.
    Με τι ειναι φτιαγμενα τα χερακια και το κεφαλι;
    Εχω πολλες κολοκυθες, μηπως δοκιμασω να κανω.
    Τη συνταγη την κανωμε γαυρο και ειναι υπεροχη.
    Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη, δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω με ακρίβεια τι είναι. Ναι μεν είμαι σίγουρη ότι είναι φίμο, αλλά είναι τόσο πολύ ελαφριές που δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Όταν το χτυπάω λίγο με το νύχι μου έχει τον ίδιο ήχο με την κολοκύθα και είναι τόσο λεπροδουλεμένα που είναι περίεργο το υλικό. Εάν καταφέρω να διαπιστώσω κάτι θα σας ενημερώσω.

      Διαγραφή
  9. Τι απιθανες κολοκυθοκουκλιτσες Ρανια μου.
    Με τι ειναι φτιαγμενα τα χερακια και το κεφαλι;
    Εχω πολλες κολοκυθες, μηπως δοκιμασω να κανω.
    Τη συνταγη την κανωμε γαυρο και ειναι υπεροχη.
    Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω από που να αρχίσω.. Είναι πολύ πανέμορφες οι κούκλες απο κολοκύθες!! Είδες σε πόσα πράγματα τελικά μπορεί να μεταμορφωθεί μία κολοκύθα!! :)) Το γκράφιτι εγώ το λέω... είναι τέχνη και μακάρι να τους αφήνανε να βάψουν άσκημα και παραμελημένα κτίρια στην Αθήνα.
    Τέλος άφησα τις σαρδέλες, μία συνταγή που θέλω σίγουρα να την κάνω γιατί τελευταία δοκίμασα σε μια φίλη μου γαύρο ξιδάτο και έπαθα πλάκα!! Ασε που η ρακί δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μας, οπότε είναι ότι πρέπει ο μεζές!! Πολλά Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α αν είναι ξιδάτες θα είναι πολύ ωραίες!
    Θα τις δοκίμαζα!
    Πανέμορφες οι κολοκύθες!
    Πολλά φιλιά Ράνια μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά οι κούκλοκολοκυθες Ρανια μου πραγματι είναι υπεροχες...πόσο ωραίες φαίνονται!!! .. αλλα η συνταγή με τις σαρδελες δοκιμασμενη απο τότε . που μου την είχες δωσει... τελειες .. είναι... κανω και γαυρο κάπως έτσι...αντε καλα ουζάκια... !!!
    Για τα γραφιτι τρελλενομαι και θαυμαζω την υπομονή να κανουν τόση δουλεια επανω σε τοιχο... νομίζω οτι αυτό ειναι τεχνη .και αν ήταν περισσοτερα σπιτια. ζωγραφισμενα θα ηταν η πόλη ωραιότερη.. ειδα και τα προηγουμενα που είχες βαλει.. τα ιδια μας αρεσαν περισσότερο... καλη επιστροφή .. στα πάτρια....να περνας ομορφα φιλη μου οτι και να κανεις .. φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σου.
    Όλα όμορφα και οι σαρδέλες νόστμες. Υπέροχες οι κολοκυθεςκ κούκλες. Θαυμάσιο το γκραφίτυ σου.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα τα 'χει ο μπαξές σήμερα.
    Και πανέμορφες κολοκύθες.... που όμως δεν κατάλαβα από τι υλικό είναι φτιαγμένα χέρια και κεφάλι,
    και σαρδελίτσες ουζομεζεδάκι
    και στόλισμα με περδικόχορτο
    και γκράφιτι υπέροχα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι κολοκύθες πανέμορφες αλλά οι σαρδέλες ακόμα καλύτερες!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ν'αρχίσω από το περδικόχορτο που δεν ξέρω τί είναι? Πρώτη φορά το διάβασα (εγώ γνωρίζω το περδικάκι που κάνει καλό για τις πέτρες στα νεφρά!). Οι κολοκύθες ειναι πολυ πετυχημένες, έχω κι εγώ μία φυλαγμένη αλλά δεν μου έρχεται καμμία έμπνευση για να την φτιάξω!!! Τα γκράφιτι έχουν πολλή πλάκα!!! Όσο για τις σαρδέλλες, είναι η αγαπημένες του Νίκου, εγώ προτιμώ τον γαύρο....θα δοκιμάσω να τις φτιάξω!!!!
    Φιλιά και καλό φθινόπωρο να έχουμε, Ράνια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι κολοκυθο-κούκλες είναι πανέμορφες!!!Όσο για τα γκράφιτι.....οι άνθρωποι που τα κάνουν είναι πραγματικοί καλλιτέχνες και τα έργα τους απίστευτα!!!Μπράβο και στην ξαδέρφη για την εντυπωσιακή ανθοδέσμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θα με τρελάνεις..τι να πρωτοθαυμάσω.Πάντως τη συνταγή θα τη κάνω αύριο κι όλας που έχουμε λαϊκή και θα αγοράσω σαρδέλες.Οι κολοκύθες μου φέτος δεν πρόκοψαν, πήρα ελάχιστες και όχι στα σχήματα που ήθελα. Και για να δεις πόσο ταιριάζουμε είχα στο νου μου να κάνω για τη Νικολίτσα που ήθελε κούκλες για το ίδρυμα της μία κολοκύθα..κούκλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχες οι κολοκύθες .....τελείς...
    αλλά και οι σαρδέλες ,τόσο απλα ...
    ευχαριστούμε για την συνταγή
    καλο Σαββατοκυριακο ....φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κολοκυθα από κολοκύθα.. έχει διαφορά!! η δικές σου.. αψογες!! και ωραίες οι ΄φωτο σου!!
    νασαι καλά, ευχαριστώ που περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πανέμορφες οι κολοκύθοκουκλίτσες, όλο γλύκα και νάζι! Μπράβο στην ξαδέλφη για την εντυπωσιακή ανθοδέσμη! Θα στολίζει όμορφα το χώρο σου. Ευχαριστούμε για την συνταγή. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο μεζεδάκι. Καλό σαββατοκύριακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά οι κολοκύθες έγιναν τόσο κομψα μοντέλα που δεν αναγνωρίζονται πια! Τέλεια δουλειά!
    Οι σαρδέλες είναι από τα πιο αγαπημένα μας ψάρια κι αυτός ο τρόπος φαίνεται πολύ.. μερακλείδκος! Στο ξίδι πόση ώρα τις αφήνεις;
    Για τα γκράφιτι έχεις δίκιο που τα θαυμάζεις, αλλάζουν την όψη σε πολλές γκρίζες γειτονιές. Προσφατα σε μια σνεντευξη ακουγα κάποιον (δε θυμάμαι ποιον) που έλεγε ότι είναι η πιο έντιμη μορφή τέχνης γιατί προσφέρεται δωρεαν σε όλους, χωρίς ο δημιουργός να κερδίζει ούτε χρήματα ούτε αναγνώριση!
    Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απίθανες οι κολοκυθοκούκλες που αγόρασες. Αααα και οι σαρδελίτσες μούρλια!!!
    Τα γκράφιτι κάνεις πάρα πολύ καλά που τα θαυμάζεις.Προσωπικά υποκλείνομαι σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες.
    Φιλιά κορίτσι μου και καλή σου Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή μου φίλη Ράνια καλησπέρα συγχαρητήρια για μία ακόμα φορά
    Για το εκπληκτικό σου blogoσπιτο ..και καλώς σε ξανά βρίσκω
    Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου στο blog …λόγοι υγείας δεν
    Μου επιτρέπουν να ειμαι συνεχώς στο blog και ιδίως στα σχόλια
    Των αγαπημένων φίλων μου που με καλοσύνη παρακολουθούν
    Το blog μου ..αλλά χωρίς..σχόλια και φυσικά είναι λογικό…
    Διότι και εγώ απουσιάζω από τα δικά τους…
    Ελπίζω να μπορώ να ανταποκρίνομαι με τις αναρτήσεις μου.
    Ευχαριστώ πολύ.
    Καλό Φθινόπωρο και… δροσερό….Σαββατοκύριακο με υγεία
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι να πρωτοθαυμάσω Ράνια! Το γούστο σου με τις κούκλες - κολοκύθες, τη συνταγή που είναι εύκολη και σίγουρα πεντανόστιμη ή τα καταπληκτικά γκράφιτι και η κατασκευή...
    Μας έδωσες τροφή κυριολεκτικά και μεταφορικά και σ' ευχαριστούμε!
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπέροχες οι κολοκύθενιες κουκλιτσες!!!! Είστε εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. I'm always admired by such people who can make such beautiful graffiti, as it is incredibly spectacular.

    ΑπάντησηΔιαγραφή