Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Δημιουργίες της απουσίας μου...

Δεν είναι πολύ εύκολο να δείξω βέβαια ότι έχω κάνει ενάμιση χρόνο τώρα γιατί έχουν δωθεί αρκετά, αλλά όλο και κάτι έχω σαν αποζημίωση της απουσίας μου.

Και θάθελα να αρχίσω απ' το κουλούρι του γάμου της κόρης μου που είναι χειροποίητο και βρώσιμο. Τα κεντίδια όλα τα φυλάξαμε, τα βουτήξαμε σε ατλακόλ, στέγνωσαν και τα ξαναβουτήξαμε με την ελπίδα μήπως τα σώσουμε να κάνουμε πλαίσο σε καθρέφτη....θα δούμε, αν τελικά καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα. Γιατί είχα ξαναπροσπαθήσει με το κουλούρι του δικού μου γάμου, αλλά δυστυχώς κάτι ψιλά μαμουνάκια δεν συνεργάστηκαν....χαχα.  Το κουλούρι αυτό είναι έθιμο που γίνετα στην Χασιά κυρίως σε γάμους και βάφτίσια. Τα λουλούδια συμβολίζουν, την ευγονία, την καλοτυχία και την ευτυχία, η δε γιρλάντα την ένωση και την αγάπη του ζευγαριού. Όταν πρόκειται για κουλούρι βάφτισης, η γιρλάντα μένει ανοιχτή σε ένα σημείο, δεν ενώνεται, για να έρθει και άλλο παιδάκι στην οικογένεια.


Ένα τελαράκι κεντημένο βέβαια που έφτιαξα της κόρης μου σαν ανάμνηση της ημέρας που υποστήριξε το διδακτορικό της. Έγινε σε συνεργασία Ελλάδας, Γαλλίας γι' αυτό και τα συγχαρητήρια στα γαλλικά. Ήταν μια μέρα ξεχωριστή για όλους μας αφού λόγω της καραντίνας έγινε διαδικαστικά και το παρακολουθούσαμε καθισμένοι απέναντί ​​της για να της δίνουμε και κουράγιο διότι 4 Έλληνες και 4 Γάλλοι καθηγητές των αντιστοιχιών πανεπιστημίων την εξέταζαν για 4 1/2 ώρες !!!!


Και μία ακόμα δημιουργία με τελαράκια διαφόρων μεγεθών που ήθελε η κόρη μου και τα κρέμασε, που αποτελείται από πλεκτά μικρά σεμεδάκια της γιαγιάς. Ευτυχώς ταίριαξαν ακριβώς τα μεγέθη, τα στερέωσα από πίσω με βελονιά σούρας για να μπορεί και να τα βγάζει να πλυθούν όταν χρειαστεί.



Αυτά για να μην σας κουράζω και θα επανέλθω.

Σας χαιρετώ και καλή ευδομάδα !!!!!

Να αγαπάτε ότι κάνετε και να κάνετε ότι αγαπάτε !!!!!!!

11 σχόλια:

  1. Να σου ζήσουν τα παιδιά σου Ράνια μου , να ναι πάντα ευτυχισμένα. Και καλή σταδιοδρομία στην άλλη κορούλα σου. Τόσο μα τόσο όμορφα όλα αυτά που έφτιαξες. Τα σεμεδάκια μου άρεσαν πολύ. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ράνια μου αγαπημένη, ξέρω πόσα όμορφα έκανες για την ευτυχία της κόρης σου, το πόσο χρυσοχέρα είσαι μα άφησε με να σταθώ στο υπέροχο ψωμί που θαύμασα όσο κανένα. Ανθόσπαρτος ο δρόμος τους και Ευλογημένα τα χεράκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ράνια μου. Θαυμάζω τα κεντίδια της κουλούρας, είναι καταπληκτικά. Τέλεια και τα τελαράκια.
    Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tout est absolument magnifique !
    Bravo à la maman et à la fille !
    Bonne semaine !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ράνια μου το κουλούρι του γάμου είναι ένα πολύ όμορφο έθιμο με τόσο πολύ δουλειά επάνω του και με ότι όμορφο συμβολίζει...
    Ενα ακριβώς τέτοιο έθιμο για τον γάμο με το ξομπλιαστό (Σαν κεντημένο) κουλούρι του γάμου κάνουν και εδώ στην Κρήτη και είναι πανέμορφα...
    Το τελαράκι αναμνηστικό, θα της θυμίζει την επιτυχία της.
    Τα τελαράκια με τα σεμεδάκια τα είχα και εγώ και τα κάναμε ονειροπαγίδες πάνω απο το κρεβατι της κόρης μου.
    Να χαίρεσαι τα παιδιά σου φίλη μου και να τα καμαρώνεις..
    Να περνάς όμορφα φιλιαααα!!😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Qué bonitos trabajos!!! El bollo espectacular y los bastidores preciosos.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Ράνια μου, τι όμορφη που είναι η γαμήλια κουλούρα!!! Ελπίζω να πετύχει η σκλήρυνση των στοιχείων για να μπορέσει η Μάρθα να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει! Το κέντημά σου για το Διδακτορικό της είναι πανέμορφο! Όσο για τα πλεκτούλια της γιαγιάς μου, σκεφτομαι κι εγώ να τα βάλω σε τελάρα σαν τα δικά σου...τέλεια έγιναν!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ράνια μου να ζήσουν τα παιδιά σας.
    Η κουλουρα πολύ όμορφη και εύχομαι να μπορέσετε να σώσετε τη γιρλάντα.
    Δεν νομίζω ότι φτάνει μόνο η ατλακολ.
    Δες στο διαδίκτυο για κάποιο φάρμακο εμποτισμού.
    Τα τελάρα τα αγαπώ κσι τα ζηλεύω αλλά δεν έχω άλλους τοίχους καρντιά μου.
    Να είστε όλοι καλά.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φανταστικαααααααααα!!!!
    καλη συνεχεια και με χριστουγεννιατικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο είσαι καλλιτέχνης δειλά σου και η κουλούρα και τα τελάρα είναι πολύ ωραία!!! Συγχαρητήρια στη κόρη σου , πολύ σκληρή εξέταση! μπράβο της και εις ανώτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σου ζησουν τα παιδια και να ειναι πάντα αγαπημένα.🌸🌸Πέρασα να σου ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και όλα τα καλά στο σπίτι σου🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή