Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Επί τέλους εμφανίστηκα !!!!

Γεια σας φίλοι μου !!!!
Διάφορα οικογενειακά θέματα με κράτησαν για λίγο μακριά, αλλά μια και έπαθα ένα στερητικό, ιδού τα αποτελέσματα.

Λαογραφικά θέματα


- 'Ενα παιδικό δειγματολόγιο-αλφαβητάρι τελείωσε και σκέφτομαι να το κάνω μαξιλάρι.


-  Παραδοσιακή φορεσιά της Αττικής από τον Γυναικείο Πολιτιστικό σύλλογο της Φυλής (Χασιάς) 


-  Και μία κοντινή για να δείτε την χειροποίητη τέχνη για το "ξελίτσι" στο κεφάλι και η κούκλα που το παρουσιάζει είναι η αγαπημένη μου ανηψιά !!!  Ο σύλλογος ονομάζεται ΦΥΛΑΣΙΑ.


Δημιουργίες


Σε δώρα που μου είχε στείλει η αγαπητή φίλη Dimi, υπήρχαν και χαρτοπετσέτες με σχέδια σχετικά με λεβάντα. Έκανα λοιπόν ένα κουτί του καφέ στο οποίο βάζω τους αναπτήρες για το γκαζάκι της κουζίνας decoupage και είχα αυτό το αποτέλεσμα, που με ικανοποίησε αρκετά.
.


Επίσης μου είχε στείλει και μία κουβαρίστρα "περιποιημένη" όπως μόνον εκείνη ξέρει πολύ καλά και την οποία μεταμόρφωσα με λίγο δαντελίτσα και μία χάτρα που είχα και με ένα κορδόνι είναι έτοιμη για μενταγιόν.

Ευχαριστώ για άλλη μιά φορά λοιπόν τη Dimi με τα τόσο προσεγμένα δώρα της.

Ευχαριστίες


Η επικοινωνία αυτή της μπλογκογειτονιάς με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεις αλλά είναι σαν να τους ξέρεις χρόνια είναι πολύ μαγική, γιατί σε ενώνουν μαζί τους τα κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι λοιπόν έχω κι εγώ αποκτήσει 2 φίλες που παρόλο που δεν τις γνωρίζω όταν έρχονται με το Ταχυδρομείο φάκελλοι, νομίζω ότι τις ξέρω από παλιά. Θέλω λοιπόν να τις ευχαριστήσω από καρδιάς για τα δώρα που μου έστειλαν ........

Τη φίλη Χριστίνα για τα πανέμορφα πλεχτά που από ότι μου γράφει έχουν φτιαχτεί από τις 3 γενιές του σπιτιού ....... Μάνα, κόρη και εγγονή !!!!!!   Αγαπητές φίλες δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για τα τόσο όμορφα χειροποίητα δημιουργήματά σας !!!!!!!!!!!!  Γεια στα χέρια σας !!!!!!




Και επίσης μία νέα φίλη τη Σοφία που λόγω των γενεθλίων της έκανε κλήρωση μεταξύ των blogs που παρακολουθεί γιατί η ίδια δεν έχει και κληρώθηκε το δικό μου. Μου έστειλε λοιπόν 2 πανέμορφα τραπεζομάντηλα από το κατάστημα που διατηρεί με είδη προικός (γι αυτό κι εγώ τα φύλαξα για τις κόρες) !!!! Να τα εκατοστήσεις Σοφία με υγεία και πάντα με χαρές το σπιτικό σου !!!!!


Και δεν έμεινε μόνο σ αυτό.... μου έστειλε και ένα πακέτο με διάφορες κλωστές που βέβαια μου είναι πολύ χρήσιμες !!!!!! 


Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Σοφία και περιμένω εάν θέλεις στοιχεία σου.

Βόλτες στην Αθήνα


Μία καταπληκτική βόλτα στην καρδιά της Αθήνας είναι και αυτή για έναν καφέ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.Όσοι δεν έχετε πάει ..... χάνετε πραγματικά, γιατί πρόκειται για έναν κήπο 800 τ.μ. στο υπέροχο κτίριο του Τσίλλερ που ήταν κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν και τώρα είναι Μουσείο με τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.


Έχει και σπάνια υπεραιωνόβια δέντρα που φυτεύτηκαν εκεί επί Σλήμαν ..



Και τελικά το χαριτωμένο γατί αφού το σκέφτηκε καλά, πήδηξε στη στέγη του καφέ !!!!


Και μια τελευταία πληροφορία για όσους ενδιαφέρονται στο Νομισματικό Μουσείο γίνονται ξεναγήσεις από τον Δήμο Αθηναίων με ξεναγό και στο συγκεκριμένο καφέ κάθε Πέμπτη στις 9 μμ έχει LIVE JAZZ !!

Και για να μη με βαρεθείτε λέω να σας αφήσω αφού σας κεράσω μία σαλάτα από τα αγπημένα μου αμπελοβλάσταρα που βέβαια έφτιαξα και φέτος .....


και με μυρωδάτα μασουράκια λεβάντας !!!!!


Σας χαιρετώ και σας εύχομαι να περνάτε όπως σας αρέσει !!!!!!!!!!!
Τα σέβη μου !!!!!!

19 σχόλια:

  1. Επέστρεψες με χορταστική ανάρτηση Ράνια μου!
    Υπέροχα όλα !
    Να χαρείς τα δωράκια σου! ☺
    (κούκλα η ανιψιά!)
    Φιλάκια πολλά και καλά να περνάς!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ράνια μου τι εκπληκτική ανάρτηση !!! Αργησες, αλλά μας αποζημίωσες με το παραπάνω, θαυμάσιες οι εικόνες του κήπου του Νομισματικού Μουσείου, υπέροχα τα δώρα σου , εκπληκτική η φορεσιά της Χασιάς και πραγματική κούκλα η ανηψιά σου, όσο για το "ξελίτσι" που δεν το γνώριζα, έψαξα και βρήκα φανταστικές λεπτομέρειες" επιμετώπιο κόσμημα Περιγραφή: Μαλαμοκαπνισμένο ξελίτσι , επιμετώπιο κόσμημα δουλεμένο με συρματερή τεχνική, στολισμένο με άσπρες διάφανες και ποικιλόχρωμες γυάλινες πέτρες. Αποτελείται από μία σειρά συνεχόμενων πλακιδίων, των οποίων η επιφάνεια δίνει την αίσθηση μιας χρυσοπλεγμένης δαντέλας. Ο διάκοσμός τους στηρίζεται στη σύνθεση σχηματοποιημένων άνθινων θεμάτων με την επανάληψη βασικών στοιχείων, όπως είναι οι σπείρες, η έλικα και τα λεπτότατα επίθετα ρομβόσχημα ελάσματα. Στην κορυφή του κάθε πλακιδίου ένα σχηματοποιημένο συρματερό άνθος. Χρωματιστές πέτρες, κόκκινες, μπλε, πράσινες, γαλάζιες, καθώς και άσπρες διάφανες, στολίζουν και παράλληλα φωτίζουν την επιφάνειά τους. Από τη βάση των πλακιδίων εξαρτώνται απομιμήσεις φλουριών. Το επιμετώπιο στερεώνεται με δύο μεταλλικές καρφίδες. Συναντάται να κοσμεί τη γυναικεία φορεσιά της Αττικής. Μήκος: 0,28 Πλάτος: 0,05"
    Παράκληση, αυτά τα υπέροχα ματσάκια λεβάντας, μήπως θα μπορούσες σε μία επόμενη ανάρτηση να μας δείξεις πως γίνονται;;; Σ΄ευχαριστώ για όλα τα θαυμαστά που μοιράστηκες μαζί μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κλαυδία για όλες αυτές τις πληροφορίες. Είχα σκοπό να κάνω μία λεπτομερή ανάρτηση με όλη τη στολή και να γράψω και λεπτομέρειες και με πρόλαβες !!! Όσο για τα μασουράκια λεβάντας μόλις βρεθεί άτομο διαθέσιμο εγώ να φτιάχνω κι αυτό να φωτογραφίζει, καθώς και λουλούδια θα το φροντίσω. Σε φιλώ !!

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί Ράνια, σας ευχαριστώ για αυτό το πολύχρωμο θέση!
    Τα πάντα φαίνεται τόσο όμορφη!

    Ο μικρός πρίγκιπας είναι μια θαυμάσια δουλειά! Ανυπομονώ να δω το μαξιλάρι του!
    Σύμφωνα με τις παραδοσιακές φορεσιές, είναι πολύ παρόμοια για μένα!

    Ελπίζω (προσεύχεται) ότι η αναταραχή της χώρας θα περάσει σε σύντομα!

    μεγάλες αγκαλιές

    Nurdan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ράνια μου να χαρείς τα δωράκια σου και να πίνεις το καφεδάκι σου σε όμορφα μέρη. Τα μπουκετάκια της λεβάντας πολύ χαριτωμένα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ σημερα επέστρεψα στο μπλογκογειτονια ...η ανάρτηση σου
    είναι απολαυστικό ...η ανίψια σου ειναι κουκλα και ωραία φορεσιά ..
    και η δημιουργιες τελεις ..να χαρείς τα δωράκια σου Ρανια μου...
    καλή συνεχεία...φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς την!!! Περαστικά να είναι όλα!!!
    Τί ωραίο που είναι το παιδικό δειγματολόγιο με τον μικρό Πρίγκηπα!!
    Την 'παράσταση' κλέβει η κούκλα ανηψούλα σου με το "ξελίτσι" (δεν γνώριζα πώς λέγεται, νά'ναι καλά και η Κλαυδία για τις πληροφορίες), αλλά και όλα όσα μας παρουσιάζεις είναι ξεχωριστά, από τις δημιουργίες σου με ντεκουπάζ έως και τα νόστιμα αμπελοβλάσταρα! Να χαρείς τα όμορφα δωράκια σου! Πόσα χρόνια θέλω να επισκεφτώ τον κήπο της οικίας Σλήμαν, όπως και το ίδιο το Μουσείο, αλλά δεν έχω αξιωθει ακόμα!!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Добрый вечер!
    Очень красивые наряды. Племянница - красавица!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Your embroidered piece looks cute!! Lovely gifts :)
    I enjoyed seeing all the pics!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θαυμάσια πράγματα μαθαίνω ..μακάρι να ήμασταν κοντά θα κάναμε καλή παρέα φίλη μου.Αυτό με τα αμπελόβλάσταρα πρώτη φορά το μαθαίνω.Τα κάνεις ..τουρσί δηλαδή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. The Little Prince work is lovely and all these pictures!! That tree is amazing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε καλός το μας.. το κορίτσι...!!! αργησες αλλα επανηρθες δυναμικη με τα υπέροχα ..δωρακια σου .. απο τις φιλες και μας αποζημιωσεις με την δική σου δημιουργια.. και το ομορφόσογό σου... κουκλα πραγματι η ανηψια... Ρανια μου.. να την χαρήτε.. και πολύ ενδιαφερουσα η βολτα που προτεινεις για όσους μενουν Αθηνα τα αμπελοφάσουλα ειναι φασολάκια;......απορία ασχετης....να περνας και εσύ καλά φιλη μου αυτον τον καιρό .. οσο μπορείς φιλακιααααα ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ρούλα αμπελοβλασταράκια .... οι άκρες από τα κλίματα και όχι φασολάκια !!! Τα κάνω τουρσί με μισό-μισό αρμη και ξύδι και προσθέτεις και σκελίδες σκόρδου και είναι φανταστική σαλάτα !!
      Φιλιά πολλά !!!!!

      Διαγραφή
  12. Passei para uma visita. Tudo muito lindo!
    Amei as fotos de Atenas.

    Beijinhos e tudo de bom!
    ❤ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. υπέροχα όλα , αλλά ο μικρός πρίγκιπας....τράβηξε όλη μου την προσοχή!!συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφα Ράνια μου!!! Και πιο συγκεκριμένα, υπέροχος ο λατρεμένος μου μικρός πρίγκιπας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο χαίρομαι πού αξιοποίησες τά δωράκια μου Ράνια μου!!!
    Εγιναν καταπληκτικά!!Καί ιδίως η κουβαρίτρα!!Θά σού κλέψω τή ιδέα!!'Κούκλα η ανηψούλα σου!!!Νά χαρείς τά όμορφα δωράκια σου!!!Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή