Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

2η πανελλήνια έκθεση κεντημένων δειγματολογίων !!!

 Γεια σας φίλοι μου και χρόνια πολλά, με υγεία και αγάπη !

Ξέρω, είναι καιρός που έχω εξαφανιστεί γιατί τρέχω και δεν φτάνω και λόγω δουλειάς αφού βοηθάω την μία κόρη στον παιδότοπο και την άλλη στο σπίτι της μιά και μπήκε στο μήνα της και θα γίνω γιαγιά !!!!!

Πάντως σας επισκέπτομαι και σας παρακολουθώ τα βράδια με ηρεμία...

Δεν ετοίμασα τίποτα ιδιαίτερο για Πάσχα πέρα απ τα τυπικά κάθε χρονιάς, γιατί υπήρχαν ετοιμασίες παιδικού δωματίου, ρουχαλάκια κλπ.....καταλαβαίνετε.

Είπα όμως να κάνω μία ανάρτηση για να δείξω μερικές φωτογραφίες απ τη έκθεση για όσες φίλες είναι μακριά και δεν μπορούσαν να παρευρεθούν και τυχαίνει να μην έχουν και αυτό το φέις μπούκ που έχει παρασύρει κόσμο και έχει εγκαταλείψει τα τόσο ενδιαφέροντα μπλόγκς .....πάρτε λοιπόν μια ιδέα απ την εξαιρετική αυτή έκθεση......οι φωτογραφίες είναι κάπως γενικές γιατί δεν ήταν και δυνατόν να τις βάλω μία μία...



 















Όλα τα έργα  ήταν εξαιρετικά και πραγματικά δεν ξέρω τι να σας πρωτοδείξω...κάτι πολύ ιδιαίτερο ήταν ένα ποίημα και η αλφάβητος κεντημένα στη γραφή Μπράιγ για τυφλούς !!


Κεντημένο απ την Ειρήνη Ζαίμη !!!!


Και η αλφάβητος (ας μην την βάλω όλη), κεντημένη απ τις χρυσομέλισσες !!!




 



Όπως και στην πρώτη έκθεση, έτσι και τώρα μας τίμησε με την παρουσία της και την ομιλία της η κ. Καμιλάκη !!

Αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια σε όσες φίλες έτρεξαν και από άλλες πόλεις και βοήθησαν να στηθεί αυτή η έκθεση και να έχει και πολύ επιτυχία..... Μπράβο στην Κατερίνα, την Μαρία, την Ράνια (όχι εγώ, συνονόματη), την Κλαυδία που ήταν πανταχού παρούσα καθημερινά !!!
Προβλέπεται η επόμενη να είναι εκτός Αθηνών....

Μην σας κουράζω άλλο, θα φροντίσω να γράφω πιο συχνά για να μην έχω τόσα πολλά ....
Σας χαιρετώ !!!!

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα σου. Χρόνια πολλά και καλά
    Υπέροχη έκθεση και να στε πάντα καλά δημιουργικές να παρουσιάζετε υπέροχα διαχρονικά έργα. Και σε άλλα με μεγάλη επιτυχία εύχομαι
    Με το καλό να δεχθείς το εγγονάκι. Με υγεία και ένα πόνο εύχομαι.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Félicitations !!!!
    Quelle jolie expositions ! Tant de beaux travaux ! Magnifique !
    Bon reste de semaine !
    Anna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι υπέροχα έργα όλα όσα μπορέσαμε να δούμε χάρη σε σένα Ράνια μου, που είχες την τύχη να δεις από κοντά τόσο όμορφα διαχρονικά εργόχειρα...
    Υπομονή και αγάπη θέλει η κάθε βελονιά που έχει κεντηθεί εκεί πάνω από χρυσοχέρες γυναίκες!
    Είναι έργα που μιλούν για την παράδοση του κεντήματος και η οποία σβήνει σιγά σιγά..!! είναι πολύ όμορφη η προσπάθεια να μαθαίνουν οι επόμενες γενιές την ιστορία του.
    Και σε άλλες τέτοιες προσπάθειες με το καλό! ένα μεγάλο μπράβο από μένα σε όλες σας και σε όσες συνεργάστηκαν για να γίνει αυτή η εκθεση.
    Αλλά η ποιο ωραία είδηση ήταν, ότι περιμένεις εγγονάκι φίλη μου... η ώρα η καλή να είναι στο παιδί σου και με ένα πόνο Ράνια μου. να μας ενημερώσεις για τα ευχάριστα όταν έρθει η ώρα.
    Να περνάς όμορφα με τις ετοιμασίες του μωρού την αγαπη μου πάντα φιλιαααα! 🧡🤗😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι να σας βλέπουμε που και που τις γειτόνισες οχι ολο στα εξοχικά!
    Τωρα να πω με ποιό νέο χάρηκα περισσότερο; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΙΑΓΙΑ!!!ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ,μ ενα πόνο ενα γερό μωράκι! ΑΥτά είναι νέα!!!
    Οσο για τα κεντήματα, πόσο θαυμάζω τις χρυσοχέρες και την Κλαυδία που τρέχει παντου και τα καταφέρνει περίφημα!!! Δυστυχως δεν μπορεσα νάμαι στην έκθεση της Πλάκας ας ελπισουμε κάποια να προλάβω καποια στιγμή και να θαυμάσω τ αριστουργήματά σας απο κοντά. Φιλάκια πολλά φιλενάδα γλυκειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, δεν το κρύβω πως ορισμένα από αυτά τα έργα, θα ήθελα να κοσμούν το σαλόνι μου! 😊 Καλημερούδια Ράνια μου! 🧡🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί ευχάριστα νέα Ράνια μου! Θα γίνεις γιαγιά!
    Με το καλό και με ένα πόνο!
    Με το καλό να μπεις στο κλαμπ των χαζογιαγιάδων!
    Τα κεντήματα είναι όλα κοσμήματα.
    Είδα αρκετά στο φβ αλλά δεν τα χορταίνω.
    Χαίρομαι που κεντάνε και νέες κοπέλες.
    Σε φιλώ και περιμένω να ακούσω τα ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Auguri sinceri giornata di sole sui monti Appennino Tosco Emiliano Grazie della condivisione di immagini molto belle e parlano del tuo mondo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φώτισε και λάμπρυνε η γειτονιά μας με την είδηση του ερχομού του μωρού σας,τι ευχάριστα νέα! Μεγάλη ευλογία Ράνια μου,που θα γίνεις γιαγιά,τα δε συναισθήματα μοναδικά κι ειλικρινά δεν βρίσκεις λόγια να τα περιγράψεις αν και τα έχω ζήσει προς Δόξα Θεού,ως τώρα και από τα δύο μου εγγονάκια ! Με το καλό πρώτα ο Θεός και μ'ένα πόνο! Η έκθεση μοναδική κι αναντικατάστατη! Όλα τα έργα είναι καταπληκτικά και στολίζουν ακόμη και το ποιο μοντέρνο σπίτι! Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί να τα θαυμάσω από κοντά,αλλά κι από εδώ δε χορταίνω να τα καμαρώνω και πόσο χάρηκα που συμμετέχουν και νέα κορίτσια με την δική τους πινελιά,που είναι η ελπίδα μας, για την παράδοση μας! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας και μας ταξίδεψες παρεούλα στον υπέροχο,παραδοσιακό χώρο του κεντήματος! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή