Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γλυκές αναμνήσεις, όμορφες συναντήσεις, φωτογραφίες ..

Γλυκές αναμνήσεις...
Εν όψει των ημερών, μία φωτογραφία του 1960 από σχολική εορτή, ο αδελφός μου κι εγώ ..


Η φορεσιά που φοράει ο αδελφός μου, ήταν η τσολιαδίστικη στολή που φορούσε ο παππούς μου (γεννημένος το 1888), όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία και ήταν στην βασιλική τότε φρουρά στα Ανάκτορα. Η φορεσιά η δική μου, της Αμαλίας, είναι φτιαγμένη απ τη μητέρα μου και την φόρεσαν και οι κόρες μου μικρές, πράγμα που είχε χαροποιήσει τη μητέρα μου. Και η μητέρα μου και ο αδελφός μου έχουν πια φύγει απ τη ζωή, τις στολές όμως τις έχω ακόμα και έχουν για μένα ανεκτίμητη αξία !!!

Όμορφες συναντήσεις....
Δεν είχα βρει το χρόνο να σας δείξω φωτογραφίες από την συνάντηση στο καφέ Merlin με τις αγαπητές φίλες που κεντούν, πλέκουν και ράβουν. Ήταν εκεί, η Κλαυδία με τις εξαιρετικές κούκλες της, η Πόπη με το θαυμάσιο κάδρο της "Το σπίτι της ευτυχίας" και η Εύα με τα πολύ ιδιαίτερα και κομψά μικροδημιουργήματά της !!!


΄




Οι όμορφες αυτές συνευρέσεις είναι από τα πολύ όμορφα που συμβαίνουν στη γειτονιά μας και είναι και ο λόγος που δεν μετανιώνεις ποτέ για τις επιλεγμένες γνωριμίες !!!!

Φωτογραφίες....
Δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να  κάνω την βόλτα μου και να μην τραβήξω και φωτογραφίες με τα αγαπημένα μου θέματα. Οι παλιές  πόρτες φορτωμένες με γιασεμιά,



Και βέβαια τα περίτεχνα ποδόμακτρα, που τελικά υπάρχουν αρκετά, ίσως βέβαια ένας λόγος είναι που δεν καλοφαίνονται από τις πρασινάδες και δεν τα έχουν ξηλώσει να τα πουλήσουν...




Μετά από μια επίσκεψη σε γνωστό βιβλιοπωλείο, φωτογράφισα τη βιτρίνα του γιατί μου άρεσε πολύ το θέμα


Και τα καλοφτιαγμένα γκράφιτι που στολίζουν μία ταβέρνα στην πλατεία Εξαρχείων


Και τον τοίχο μιας πολυκατοικίας


Αυτά λοιπόν αγαπητοί φίλοι, 
Χρόνια πολλά και τα ξαναλέμε .......













22 σχόλια:

  1. Ράνια μου
    πως να μην είναι ανεκτίμητες οι στολές αφού κουβαλούν αναμνήσεις και πρόσωπα τόσων χρόνων πίσω. Βαραίνουν απο μόνες τους!
    Οσο για τις συνευρέσεις, επειδή είστε τυχερές που βρίσκεστε σε κοντινή ακτίνα,μην αφήνετε το χρόνο να πηγαίνει χαμένος. Απολαμβάνετε οσο πιο συχνά μπορείτε την παρέα η μια της άλλης μοιραζόμενες ο,τι αγαπάτε
    οσο για τις ομορφιές που κρύβονται ακόμα στην Πρωτεύουσα,συμφωνώ και επαυξάνω.Τουλάχιστον εμείς οι παρατηρητικές κι ονειροπόλες ας τις ψάχνουμε και ας τις αναδεικνύουμε!
    Φιλιά πολλάάάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bonjour ,
    Une belle rencontre,un bonheur de regarder ces photos!
    Vous avez bien raison de profiter a broder ensemble.
    Amicalement de France

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και καλά. Υπέροχες φωτογραφίες. Σου 'χω ξαναπεί ότι μ'αρέσουν και εμένα οι πόρτες και τα ποδόμακτρα.
    Ανεκτίμητες οι στιγμές με τις παρέες που επιλέγει κανείς. Υπέροχες αναμνήσεις μαζεύεις και ήδη φαίνεται από τις στολές που κρατάς και που σίγουρα έχουν όχι μόνο αξία παλαιότητας αλλά και αξία συναισθηματική.
    Να περνάς όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί Ράνια, Χρόνια Πολλά ♫ Σας εύχομαι κάθε είδους ευτυχία από ένα χρόνο μπροστά! Ας όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

    Λατρεύω τις εικόνες από τη συνάντησή σας και από τους δρόμους της υπέροχης πόλης σας!

    Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Avoir encore ceux que l'on aime auprès de nous, même à travers de photos ou d'objets, nous rend leur absence un peu moins douloureuse. C'est pour cela qu'il faut donner un maximum d'amour et d'amitié aux vivants. C'est ce que vous faites dans vos rencontres entre petites "fées"! Ce doivent être de purs moments de bonheur! Alors surtout continuez!
    Bisous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο μοναδικές όσο και πανέμορφες οι στολές και οι παραδοσιακές φορεσιές, ανεκτίμητης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας....Οσο για τις συναντήσεις στο καφέ Μερλιν έχω να πώ ότι τις απολαμβάνω ξεχωριστά και κάθε φορά ανυπομονώ για την επόμενη....Οι φωτό σου με θέμα τις εξώπορτες, τα ποδόμακτρα και τα εκπληκτικά γκράφιτι...μοναδικά υπέροχες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφες αναμνήσεις από το 1960!
    Συνάντηση με μια φίλη είναι χρόνος δαπανώνται σωστά!
    Σας στέλνω τους χαιρετισμούς από τη Σλοβακία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χρονια πολλα Ρανια μου ....τη ομορφη φωτογραφεια με
    τον αδερφό σου ...και τη ωραια παρέα ειστε .να περνάτε
    παντα καλά και δημιουργικά ...
    καλο Σαββατοκυριακο ...πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά Ράνια μου.
    Οι στολές αυτές θα πάνε και στα δικά σου εγγόνια. Είναι ανεκτίμητης αξίας.
    Οι συναντήσεις με ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, πάντα είναι πολύ ευχάριστες κι εμείς συνσντιόμαστε όποτε μας δινετε η ευκαιρία.
    Όμορφες φωτογραφίες από τις βολτες σου.
    Να είσαι καλά και να περνάς ακόμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανεκτίμητες οι φορεσιές σου Ράνια μου , ΄΄ζηλεύω΄΄ να σου πω !!! Ομορφη συνάντηση είχατε και πάλι να το ξανακάνετε γιατί η χαρά είναι για να μοιράζεται !!
    Θαυμάζω κάθε φορά ότι όμορφο φωτογραφίζεις από την πόλη μας !! Την αγάπη μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή μου φίλη τώρα γύρισα από το κτήμα και είδα την ανάρτηση γιατί το ΣΚ δεν είχα ίντερνετ.Τι όμορφες στιγμές, τι όμορφες εικόνες !Κι εγώ σαν την Νικόλ καταζήλεψα και να ξέρεις ότι είσαι από τις φίλες που θέλω τόσο να γνωρίσω από κοντά να τα..πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυσυροι πραγματικοί Ρανια μου και ανεκτιμητοι αν σκεφτεις πόσ χέραι τις έχουν χαίδέψει και αγκαλιασει.. θα περναν απο γενια σε γενια...!!!
    Τι ομορφες που είναι αυτες οι συναντήσεις κορίτσι μου χαρηκα που σας ειδα..την Κλαυδι που μιλαμε.. εσενα . και την άλλη φιλη.. την Ευα. ..μκαρι να γνωριστούμε και εμεις απο κοντα .. αν κατεβητε Κρητη .. να περνατε ομορφα πάντα... τα γραφιτι η αδυναμία μου...Ρανια μου φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά που περνάνε από γενιά σε γενιά είναι ανεκτίμητοι θησαυροί!!! Τι ωραία όταν μαζεύονται μπλογκοφίλες με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες!!! Πάντα τέτοια Ράνια μου!!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό μήνα Ράνια μου να είσαι καλά να περνάς όμορφα και να κάνεις ότι σου αρέσει και ότι σε ευχαριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάτι μου έλεγε πως είχα χάσει κάποια δική σου ανάρτηση, και πέρασα να δώ...και είχα δίκαιο!!!
    Και γι αυτό πάλι το facebook φταίει! Διότι εκεί είχα δεί την φωτογραφία με τον αδελφό σου και είχα σχολιάσει, χωρίς να πάρω είδηση αυτή την ανάρτηση!!!
    Κουκλιά είσαστε και οι δύο!!! Πρωτάκι πρέπει να είσαι εσύ!! Και κάνεις πολύ καλά που φυλάς ακόμα τις όμορφες αυτές φορεσιές!
    Ζηλεύω που δεν μπορώ να έρθω κι εγώ σε κάποια από τις ωραίες συναντήσεις σας, αλλά τί να κάνω που είμαι μακρυά! Συνέχισε να καταγράφεις και μας δείχνεις τις ομορφιές της γειτονιάς σου!
    Φιλιά, καλό ξημέρωμα και καλή Κυριακή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ αυτές οι όμορφες συνερεύσεις με τις επιλεγμένες φίλες !Φεύγεις από αυτές "γεμάτη" χαρούμενη και πιο πλούσια σε ιδέες τεχνικές κλπ. Είμαι άτυχη που βρίσκομαι μακρυα από την Θεσ>νίκη,όπου κάνουνε τέτοιες ευχάριστες συναντήσεις!! Λατρεύω τις παλιές φωτογραφίες που μας γλυκαίνουν την ψυχή ενθυμούμενοι τα παλιά ανέμελα χρόνιατης παιδικής αθωότητας!!! Οσο για τις φωτο μοναδικές και απολαυστικές!! Καλό σου βράδυ Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Volviendo poco a poco a este mundo de los blogs.
    Bonitas fotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όμορφες αναμνήσεις, όμορφες φωτογραφίες, όμορφες στιγμές.. Πάντα τέτοια! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όμορφες αναμνήσεις,από αγαπημένα πρόσωπα,χαραγμένες μέσα στην καρδούλα σου!!!
    Ποδόμακτρα,τι είναι???δεν έχω ξανακούσει αυτή την λέξη.
    Πάντα όμορφα να περνάς γλυκιά μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρανια μου εισαι μια κουκλα Αμαλια, αυτες οι στολες οταν ειναι καλοραμενες ειναι αριστουργημα. Σας ζηλεψα που συναντιεστε στα καφε με ολα τα δημιουργηματα σας , μπραβο σας! Αυτα τα ποδομακτρα , τι μου θυμησες ειχαμε στο παλιο μας σπιτι , πρεπει να τα δειχνουμε για να μη ξεχναμε! καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ιστολόγιό σας ήταν απολύτως φανταστικό!
    Μεγάλη μεγάλη πληροφορία και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο μερικά ή ίσως και με τον άλλο τρόπο.
    Συνεχίστε να ενημερώνετε το ιστολόγιό σας, προβλέποντας να έχετε πιο λεπτομερές περιεχόμενο.
    หนังผจญภัย

    ΑπάντησηΔιαγραφή